Folders met 2-slagen kruisvouw drukken

Als deze folder ons pad kruist, is dat een goed teken. De 2-slagen kruisvouw is bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld inserts of allerlei plattegronden, dus voor ontwerpen die een consistente lay-out vereisen. Er zijn tien standaardformaten beschikbaar en dankzij het vrije formaat zijn de mogelijkheden onbeperkt.

x

open formaat (B × H): 420 × 594 mm

Serviceopties
Verzending
0
Adres 1.
Adres 2.
Adres 3.
Adres 4.
Adres 5.
Adres 6.
Adres 7.
Adres 8.
Folder 2-slagen kruisvouw

Factsheet (PDF, 100 KB)
Template (ZIP, 3 MB)

Het totale gewicht is ca. 16,8 kg.

De bestelling wordt uiterlijk op dinsdag 28 januari verzonden indien vandaag voor 12 's middags besteld.

Onze offerte voor u:

Prijs excl. btw146,34 EUR
plus btw (21%)30,73 EUR
Prijs incl. btw177,07 EUR

incl. verzending

Voor slechts 5,27 EUR extra ontvangt u 550 in plaats van 500 exemplaren.

Prijs wordt berekend

Aanbieding geldig bij bestellingen tot:
29-01-2025
De verdeling van de oplage over de afzonderlijke adressen is nog niet volledig

Kruiselings gevouwen: folder met 2-slagen kruisvouw.

Kruisvouw
De kruisvouw: eenmaal horizontaal en eenmaal verticaal.

In onze serie “13 in één klap” stellen wij u vandaag de “2-slagen kruisvouw” voor. Printworld.com heeft de nodige informatie opgesteld zodat u zelf kunt bepalen, of dit de juiste vorm voor u is.

Folder-miniserie “Verhalen over de vouw: Hoofdstuk 1 – Machinaal gevouwen, niet handgevouwen
Voordat wij u meenemen in de wereld van formaten, papiersoorten en technische vereisten, maken wij een uitstapje naar de wereld van de machinale vouw, de vouwmachine en aanverwanten. In zes hoofdstukken – te vinden bij de verschillende folders – ontdekt u interessante, nuttige en wellicht ook wel nieuwe dingen omtrent het machinaal vouwen. We gaan beginnen.

Eigenlijk zijn folders machinaal gevouwen bladen. Waarom? Omdat ze niet met de hand worden gevouwen, maar met de machine. Maar dat komt toch op hetzelfde neer, hoor ik u zeggen. Nee, dat is echt wat anders, is ons antwoord daarop. De beide versies hebben gemeen dat ze een vouwkant hebben. Maar bij “vouwen” ontstaat deze handmatig: we hebben allemaal weleens een boodschappenbriefje samengevouwen, zodat hij beter in de jaszak paste. Bij “machinaal vouwen” gaat het echter om een machinaal proces, waarbij techniek wordt ingezet. In het pre-industriële tijdperk werd daarvoor nog het klassieke vouwbeen gebruikt, dat ook tegenwoordig nog wordt gebruikt door boekbinders. In onze industriële productie gebruiken wij echter vouwmachines hiervoor. Maar sttt! Op dit moment vertellen wij u hierover nog niets. Wie meer wil weten over het machinaal vouwen, kan hiervoor met één klik informatie krijgen over de kruisvouw-zigzagvouw.

Nog een tip: Hoe vaker er wordt gevouwen, dus hoe meer pagina's een vouwblad bevat, hoe onoverzichtelijker het kan worden. Let dus ook op de stand van de titelpagina, achterzijde en binnenzijden zodat ook na het machinaal vouwen de juiste pagina-indeling en volgorde gegarandeerd zijn. Daarbij wordt u geassisteerd door de betreffende factsheets op onze productpagina's.

De poëzie van het vouwen: De 2-slagen kruisvouw.

Bij de 2-slagen kruisvouw gaat het om een horizontale en een verticale vouw - wat resulteert in acht pagina's. Vier voorop, vier achterop. Met andere woorden: we vouwen het open formaat twee keer op - eerst in de hoogte en dan in de breedte. Dit dubbele vouwproces levert dan het "kruis"-patroon op dat de naam van de vouw draagt. Geluid aan en play.

De 2-slagen-kruisvouw-folder van dichtbij bekeken.

Bij de 2-slagen kruisvouw is er sprake van een machinale vouw, die dubbel - eenmaal horizontaal en eenmaal verticaal - gevouwen wordt, zodat er 8 pagina's ontstaan. Vier aan de voorzijde, vier aan de achterzijde. Anders gezegd: wij vouwen het open formaat tweemaal: eerst in de hoogte en vervolgens in de breedte. Door het twee keer vouwen ontstaat dan het ‘kruis’-patroon waaraan deze vouw zijn naam ontleent.

Hoe groot? – Formaten
We houden het kort: de 2-slagen kruisvouw is er in vele formaten. Groot, klein, middel, vierkant en rechthoekig en zelfs in een vrij te kiezen formaat. Hierbij een overzicht van onze formaten:

  • A6 tot A3
  • Vierkant: 105 x 105 mm, 120 x 120 mm, 210 x 210 mm
  • 100 x 210 mm, 105 x 210 mm, 120 x 180 mm
  • Vrij te kiezen formaat

Waarop? – Materialen
Voor het vouwen moet er natuurlijk gedrukt worden. En voor de bestelling ontstaat de vraag naar het juiste papier. Die beslissing kunnen wij niet voor u nemen. Voordat u de keuze bepaalt, dient u echter enkele dingen te overwegen: Moet er later op het product geschreven kunnen worden of staat de glanzende weergave van de kleur voorop? Dient de folder een vooral kortetermijn-doel of moet hij gedurende een langere periode dienstdoen? Is het vouwblad “alleen” een middel om informatie over te brengen of is hij misschien zelf ook onderdeel van de (reclame-)boodschap? Al deze vragen – en vast nog andere – beïnvloeden de beslissing over offset- of mc-papier, en licht of zwaar gramsgewicht.

Mocht u nu nog steeds onzeker zijn, adviseren wij u om nog een blik te werpen op onze korte introductie van de afzonderlijke papiersoorten. Waar u die vindt? Onder het kopje “Duizend-en-een papieren” bij de folders.

Voor de meer geroutineerden onder u volgt nu het overzicht van ons papierassortiment:

  • Mc-papier: 90 grams, 115 grams, 135 grams, 170 grams, zowel mat of glanzend
  • Offsetpapier: 80 grams, 90 grams, 120 grams
  • Kringlooppapier: 80 grams

Enkele woorden over drukbestanden: Waarop moet worden gelet bij het samenstellen van een folder met 2-slagen kruisvouw?

Om ervoor te zorgen dat de gedrukte folder voldoet aan uw verwachting, vragen wij u om bij het maken van het drukbestand rekening te houden met een aantal instructies.

Erg belangrijk is de afloop van minimaal 2 mm rondom, die u moet toevoegen aan het bestelde eindformaat. Daarnaast moeten teksten en afbeeldingen in de lay-out een veiligheidsmarge van minimaal 5 mm vanaf de rand van het eindformaat hebben. Deze twee samen voorkomen het eventueel wegvallen van onderdelen, wat kan optreden door productietoleranties in de verdere verwerking.

Een tweede belangrijk punt is de stand van de pagina's. Orïentatie (staand) en vouwvolgorde (eerst horizontaal, dan verticaal) bepalen de plaatsing van de titelpagina (rechts onder voorzijde) en achterzijde (links onder voorzijde). Let ook op bij de keuze van de orïentatie (staand of liggend): dat bepaalt namelijk de volgorde van de afzonderlijke pagina's: zodat de titelpagina en achterpagina op de juiste plaats blijven.

Voor meer uitleg treft u in ons factsheet bij het product enkele afbeeldingen aan ter verduidelijking, met daarbij meer informatie, bijv. over bestandsformaat en kleurmodus.

Andere familieleden van de folders.

De 2-slagen kruisvouw is natuurlijk niet de enige in zijn soort. Er zijn nog twaalf andere folders die uw online drukkerij printworld.com voor u drukt en vouwt. Van klassiekers als de wikkel- en zigzagvouw via de uitzonderlijke folders zoals de wikkelvouw-kruisvouw tot de unieke kikkervouw, wij hebben het voor u. Uw volgende folder is nog slechts één klik van u verwijderd.