Gelijmde brochures (garenloos gebrocheerd met PUR lijm) drukken

Als duurzaamheid en kwaliteit het allerbelangrijkste zijn - dan zal de keuze op brochures met PUR-lijmbinding vallen. Dispersielak of laminaat op de omslag zorgen bovendien voor bescherming rondom en een gegarandeerd duurzaam drukwerk. Want printworld.com wil dat u overmorgen nog kunt genieten van uw imagobrochure, productcatalogus en vakblad.

Gelijmde brochures
x
Serviceopties
Verzending
0
Adres 1.
Adres 2.
Adres 3.
Adres 4.
Adres 5.
Adres 6.
Adres 7.
Adres 8.

Factsheet (PDF, 300 KB)

De rugdikte is volgens uw instellingen 5,71 mm.

Het totale gewicht is ca. 108,5 kg.

De bestelling wordt uiterlijk op dinsdag 3 december verzonden indien vandaag besteld

Onze offerte voor u:

Prijs excl. btw1.156,76 EUR
plus btw (21%)242,92 EUR
Prijs incl. btw1.399,68 EUR

incl. verzending

Voor slechts 75,02 EUR extra ontvangt u 600 in plaats van 500 exemplaren.

Prijs wordt berekend

Aanbieding geldig bij bestellingen tot:
28-11-2024
De verdeling van de oplage over de afzonderlijke adressen is nog niet volledig


Brochures met PUR-lijm: ga met ons mee. Even terug in de tijd.

Kent u ze nog? Die oude pocketboeken en stripboeken van vroeger: Nieuw zijn ze nog mooi, maar na meerdere keren lezen vallen ze al snel uit elkaar. Dat komt vooral door de gebruikte lijm. Daarom gebruiken wij – uw online drukkerij – voor alle met lijm gebonden brochures uitsluitend PUR-lijm. Want ons principe is: kwaliteit en een lange levensduur gaan hand in hand!

Samen maken wij een product waar uw klanten lang plezier van hebben. Of het nu gaat om de imagebrochure waarmee u uw bedrijf presenteert, de catalogus met uw producten en diensten of een informatief vakblad. Wat u ook wilt drukken: het mag niet loslaten!

Naast de esthetische meerwaarde speelt nog een heel praktische overweging mee. Bij bepaalde specificaties kunnen brochures niet geniet gebrocheerd worden geproduceerd. Afhankelijk van de dikte van het gebruikte papier en het aantal pagina's is de bindlimiet van nieten soms al snel bereikt. Het is dus de moeite waard om ook naar andere mogelijkheden te kijken.

Wilt u meer weten? Hieronder hebben we meer informatie over binden met PUR-lijm en de bijbehorende afwerkingsopties bijeengebracht.


Vaak is PUR gewoon de beste keuze. Maar wat is garenloos binden met PUR-lijm eigenlijk?

Brochure met PUR gelijmd
Met PUR-lijm gebonden brochures kunnen eenvoudig worden opengeslagen.

Het binden met PUR-lijm wordt toegepast bij de productie van brochures, tijdschriften en boeken vanaf 48 pagina's. Daarbij worden bij brochures de rug en omslag met elkaar verbonden met een smeltlijm van polyurethaan.

Voordat de lijm kan worden aangebracht, moeten de afzonderlijke pagina's c.q. gevouwen katernen worden samengevoegd, aangelegd en geperst. Hierna wordt de rug gefreesd. Door het grotere oppervlak dat hierdoor ontstaat, wordt een sterkere verlijming verkregen.

In de volgende stap wordt de smeltlijm verhit tot ca. 130 graden Celsius en heet aangebracht op de ruw gemaakte rug. De aan elkaar gelijmde pagina's worden vervolgens samengevoegd met de omslag. Onder invloed van de lucht- en papiervochtigheid vormen de moleculen van de PUR-lijm sterke verbindingen, waardoor een zeer stevige en flexibele lijmfilm ontstaat, die geheel uithardt binnen 6 tot 72 uur.


Maar wat is nu beter: binden met PUR of met hotmelt?

De hoogst mogelijke kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons voorop, daarom produceren wij onze garenloos gebonden brochures uitsluitend met PUR-lijm. Deze bindvorm is wel iets duurder dan binden met hotmelt, maar heeft een veel langere levensduur.

PUR-lijm

De PUR-lijmverbinding bestaat uit een lijm van polyurethaan – kortweg PUR – die bij temperaturen van ongeveer 130 graden Celsius wordt verwerkt en bij het afkoelen uithardt door chemische reacties. De lijm is ongevoelig voor koude, warmte en vocht, een factor die sterk bijdraagt aan de lange levensduur. De dunne lijmlaag is uiterst flexibel en is, wanneer hij eenmaal is uitgehard, bestand tegen zware fysieke belastingen. Dankzij deze eigenschap kunnen pagina's heel makkelijk worden opengeslagen zonder dat de lijm breekt. Wanneer het gedrukte product langdurig zijn uitstraling moet behouden, wordt dan ook altijd PUR-lijm gebruikt. Er kunnen daarnaast, anders dan bij binden met hotmelt, papiersoorten van meer dan 130 grams, evenals gestreken papier worden gebruikt. PUR-lijm is de aangewezen oplossing voor brochures met papier van 65 tot 240 grams, bij een rugdikte van 2 tot 40 mm. De langere uithardingstijden en productietijden en de iets hogere productiekosten worden gecompenseerd door de langere levensduur en duidelijk hogere kwaliteit.

Kortom: bij printproducten die vaak ter hand worden genomen, wordt algemeen aanbevolen te binden met PUR-lijm. Dat is in de eerste plaats van toepassing voor hoogwaardige brochures die een lange levensduur moeten hebben, jaarverslagen, vakbladen, productbrochures, schoolkranten en populaire pocketboeken.

Hotmelt

Garenloos binden met hotmelt is goedkoper dan met PUR-lijm. Door de snelle uitharding, goede hechting en kortere droogtijden van de lijm is een snelle verdere afwerking gegarandeerd. Bij deze bindwijze klemt de lijm zich als het ware rond de afzonderlijke vellen en zorgt er zo voor dat deze bijeen worden gehouden. Bindingen met hotmelt verliezen sneller hun duurzaamheid bij inwerking van hitte en sterke fysieke belastingen; de lijm kan dan breken, waardoor er vellen losraken. Vanwege de specifieke aard van het papieroppervlak is deze bindwijze vooral geschikt voor ongestreken 65 tot 115 grams papier. Een voordeel is, dat brochures en boeken met rugdiktes van 3 tot 60 mm kunnen worden gemaakt; een duidelijk pluspunt voor producten met veel pagina's.

Kortom: voor printproducten waarbij vooral op de kosten gelet moet worden en een lange levensduur sowieso op de tweede plaats komt, is hotmelt vaak de meest logische keuze. Dat is in de eerste plaats van toepassing voor brochures die slechts voor kortere tijd gebruikt zullen worden.


U heeft alle keus: de inhoud en de papiersoort moeten elkaar harmonieus aanvullen.

Brochure met PUR gelijmd
Uw brochure met lijmbinding: u heeft alle keus op het gebied van formaten en papiergewicht.

Bij uw brochuredrukkerij, printworld.com kunt u gelijmd gebonden brochures van maximaal 360 pagina's, inclusief een omslag van 4 pagina's laten produceren. Naast de klassieke formaten A5 en A4 kunt u vrij uw eigen formaat specificeren. Zo onderscheidt u zich gegarandeerd van de massa!

U hoeft zich daarbij niet te laten weerhouden door formaatbeperkingen of mogelijke papiersoorten: 90-grams offsetpapier of 170-grams MC papier. U heeft steeds de keuze tussen 48 en 360 pagina's. Alleen de rugdikte van uw omslag verandert bij een aangepast gramsgewicht PUR-verlijming kan worden gebruikt voor brochures met een boekblokdikte van 2 tot 40 mm.

Om de papierkeuze te vergemakkelijken, vindt u hieronder een overzicht van de mogelijke papiersoorten:

Offsetpapier
Offsetpapier is een ongestreken papiersoort. Het oppervlak is mat en gelijmd. Door de ruwe structuur wordt inkt zeer goed opgenomen, zodat dit papier ook goed beschrijfbaar is. Vanwege het kleuropnamegedrag kunnen afbeeldingen iets aan scherptediepte verliezen, maar ze komen daardoor ook zachter over.

U kunt uw brochure laten drukken op 90-grams of 120-grams offsetpapier.

Mc papier (gestreken)
De tegenhanger van offsetpapier is mc-papier. Gestreken papier wordt verkregen door het papieroppervlak te voorzien van een coating, zodat dit wordt afgedicht. Mc-papier is verkrijgbaar in twee hoofdtypes: mat en glanzend gestreken. In principe zijn alle gestreken papiersoorten in eerste instantie mat. Om glanzend gestreken papier te verkrijgen, wordt het papier na het strijken door een zogenoemde kalander of glanspers gevoerd. Hier wordt het door meerdere verwarmde walsen gladgeperst.

Mat papier heeft als voordeel dat het oppervlak niet veel reflecties veroorzaakt. Dit is vooral bij brochures met veel tekst prettig, omdat dit de leesbaarheid vergroot. Glanzend gestreken papier is daarentegen zeer geschikt voor image- en productbrochures, dus publicaties met veel beeldmateriaal.

Anders dan bij offsetpapier wordt de drukinkt bij gestreken papier niet zo sterk door het papier opgenomen. Kleuren zijn daardoor intenser en hebben meer contrast en contouren worden scherper.

Aan u de keus! Uw publicatie kan worden geproduceerd op 90-grams, 115-grams, 135-grams en 170-grams papier, de omslag op 170-, 250- en 300-grams, naar keus mat of glanzend gestreken.


Online hoogwaardige brochures laten drukken: een nóg beter product door verdere veredeling!

Brochures gaan vaak door vele handen. Ze worden neergelegd, heen en weer geschoven en van A naar B getransporteerd. Door al deze mechanische inwerkingen zijn krassen onvermijdelijk. Hoogwaardige brochures moeten natuurlijk zo lang mogelijk een glansrol vervullen. Dus dan is de vraag: als de omslag de inhoud beschermt, wat beschermt dan eigenlijk de omslag?

Voor een langere levensduur en inzetbaarheid van uw brochures kunt u de omslag laten veredelen met een beschermende laag dispersielak of een laminering.

Dispersielak
Met dispersielak wordt na het eigenlijke drukproces met de vier drukkleuren, een beschermende laklaag aangebracht. Deze vorm van veredeling is zeker op zijn plaats als een product bijzonder duurzaam moet zijn. De lak vormt niet alleen een robuuste beschermlaag die het papier beschermt tegen krassen en slijtage, maar voorkomt ook het vergelen van de drukinkt, zodat uw brochure met PUR-lijmbinding langer zijn uitstraling behoudt.

Kies alleen voor dispersielak wanneer u zeker weet dat het gelakte oppervlak niet verder zal worden bewerkt, bijvoorbeeld door beschrijven door klanten of het aanbrengen van dealerstempels. Door de laklaag droogt naderhand aangebrachte inkt langzaam en wordt deze niet door het papier opgenomen. Houd er ook rekening mee dat dispersielak het glanzende effect van gestreken papier nog verder versterkt; dit heeft dus ook invloed op de papierkeuze.

Laminering
Wat zou een kantoor zijn zonder koffie en thee ? – U kent dat wel: door een ongelukkige beweging wordt er altijd wel eens koffie gemorst, misschien zelfs op uw liefdevol vormgegeven brochures. Als u de omslag laat afwerken met een beschermfolie, kan deze gewoon worden afgeveegd.

Bij lamineren wordt het product bekleed en veredeld met een beschermfolie. Dankzij de laminering krijgt uw brochure met lijmbinding een bijzonder slijtvaste omslag, die bestand is tegen zware belasting.

Maar het product wordt niet alleen beter beschermd. Ook de visuele kwaliteit en het gevoel bij aanraking kunnen aanzienlijk worden verbeterd met lamineren. Voor het visuele aspect heeft u bij ons, uw online drukkerij, de keuze uit mat- en glanslaminaat. Glanslaminaat zorgt daarbij voor heldere kleuren met meer diepte; matlaminaat maakt de kleuren juist wat zachter, waardoor een stijlvol, visueel rustig eindresultaat wordt verkregen.


Welke weg legt uw product af, van PDF tot afgewerkte lijmgebonden brochure?

Na het bestelproces, waarbij ook het drukbestand wordt aangeleverd, doorloopt uw PDF enkele productiestappen die we graag nader toelichten.

De productie begint met de aanlevering van uw drukklare PDF. Tijdens het bestelproces ondergaat het bestand een geautomatiseerde bestandscontrole. Zo worden bijzonderheden die druk- of afwerkingsfouten kunnen veroorzaken meteen opgemerkt en aan u teruggekoppeld. Als het bestand in orde is en u het heeft vrijgegeven, volgt de montage van de afzonderlijke drukvellen. Tijdens dit proces worden de afzonderlijke pagina's volgens het juiste „inslagschema“ gemonteerd, zodat de pagina's zo op het drukvel gedrukt worden dat ze na het vouwen de juiste volgorde hebben. Vervolgens worden de drukplaten belicht. Daarbij worden de drukvellen gerasterd in de vier drukkleuren cyaan, magenta, geel en zwart. Dan wordt het product gedrukt. Hierbij wordt met de sets drukplaten de inkt per kleur en op de juiste volgorde op het papier aangebracht.

Nadat alle drukvellen zijn geproduceerd, worden deze voorgesneden en gevouwen. Voor het lijmen worden de afzonderlijke gevouwen vellen volautomatisch vergaard met een vergaarmachine. Zo ontstaan de boekblokken, die worden vastgeklemd en door een freesstation worden gevoerd. Daar worden de vouwen in de rug weggefreesd. Op de opgeruwde ruggen wordt ten slotte in de lijmmachine PUR-lijm aangebracht. Met behulp van een afzonderlijke feeder wordt de omslag aangevoerd, links en rechts van de rug voorzien van een ril en met een aandrukapparaat verbonden met het boekblok.

Nadat het binnenwerk en de omslag met elkaar zijn verbonden, krijgt uw brochure de laatste afwerking: de buitenste drie kanten worden „schoongesneden“.


Ik ben een FAQ. Ik los problemen op.

Natuurlijk willen wij uw garenloos gelijmde brochures altijd in de beste kwaliteit leveren. Voor een drukresultaat dat overeenkomt met uw verwachtingen, hebben wij technisch foutloze drukbestanden nodig, die overeenkomen met het bestelde product. Wij raden daarom aan om voor de definitieve export van uw drukbestand en voor voltooien van de bestelling, ons factsheet ter controle bij de hand te houden. Hierin staan alle instructies voor het voorbereiden en uploaden van het drukbestand.

Ontwerp uw brochure met PUR-lijmbinding altijd in het correcte formaat. De afloop kan variëren, maar moet ten minste 2 mm groter zijn dan het eindformaat. Wij controleren uw bestand tijdens het bestelproces onder andere op paginaformaat, aantal pagina's en ingesloten lettertypes. Als we onregelmatigheden vaststellen, krijgt u natuurlijk meteen een melding van ons systeem.

Houd er rekening mee, dat het aantal pagina's van uw brochure deelbaar moet zijn door 4. Voor onze workflow is het belangrijk dat u het binnenwerk en de omslag in afzonderlijke drukbestanden aanlevert.

Bij de vormgeving van de omslag dient u extra rekening te houden met een aantal parameters. De rugdikte is afhankelijk van het aantal pagina's. Onze productcalculator geeft deze waarde aan op basis van de specificaties die u heeft gekozen. Daarbij moet er rekening mee worden gehouden, dat het ruggedeelte van de binnenpagina's wordt vrijgehouden voor de verlijming. Dit onbedrukte gedeelte zorg later voor een optimale lijmbinding.

Verder raden wij aan om voor tekst en afbeeldingen die niet tot aan de rand reiken, een veiligheidsmarge van ten minste 5 mm van de rand aan te houden. Zo wordt voorkomen dat er delen van pagina-elementen wegvallen door snijtoleranties tijdens de afwerking.

Meer instructies en tips voor het ontwerp van uw product en de drukbestanden, vindt u op het factsheet en in de FAQ’s.